Колко време се варят охлюви?

Колко време се варят охлюви?

Колко време се варят охлюви?

Охлювите са изключителен деликатес, който се цени в много държави по света. Въпреки че у нас много хора свиват гнусливо устни, когато чуят за Охлюви по бургундски, има цели региони, в които традиционно пролетно време се варят и приготвят охлюви.

Приготвянето на охлюви е изкуство, което не е по силите само на опитните кулинари. Дори и начинаещите готвачи ще могат да се справят с тази задача, ако спазват точно указанията на рецептата.

Най-важната част от приготвянето на охлюви е тяхното сваряване. Правилното сваряване гарантира, че жилавото им месо ще бъде приятно за консумация.

Оставените да се прочистят охлюви се изплакват внимателно със студена вода и се пускат живи във вряла подсолена вода. След повторно завиране се добавят черен пипер и бахар, както и зеленчуци по избор - пресен лук, лапад, киселец, моркови, целина, пащърнак.

Охлювите и зеленчуците се варят на силен огън около 10-15 минути, след което огънят се намалява е се доваряват още за 70-90 минути на тих огън. След това се охлаждат, почистват и приготвят според вкуса.

Как точно да приготвите невероятно вкусните Охлюви с ориз и чесън, Охлюви по средиземноморски, както и класическите Охлюви с чесън и масло ще откриете на нашата страница.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати