Колко време се варят свински крачета?

Колко време се варят свински крачета?

Колко време се варят свински крачета?

За мнозина варените свински крачета са уникално вкусно мезе, което може да се похапва и само така, овкусено с подходящи подправки, или да се използват като основа за приготвяне на пача.

Но много начинаещи готвачи са изправени пред въпроса колко време се варят свинските крачета, за да бъдат напълно готови за по нататъчно обезкостяване, овкусяване с черен пипер, червен пипер, сол, чесън и т.н.

Основното правило при варене на свински крачета е да се залеят задължително със студена вода и да се варят до готовност, което ще рече докато месото не започне само да пада от кокала.

Времето за варене на свински крачета зависи от това дали ще ги варите в обикновена тенджера или ще използвате тенджера под налягане. Варенето в тенджера под налягане отнема около 50-60 минути след зашумяването на тенджерата.

Варенето на свински крачета в обикновена тенджера отнема доста повече време - около 2 - 2.5 часа, но при всички случаи усилията и чакането си заслужават. Изпитани рецепти за приготвяне на пача, чорба от свински крачета и др. може да откриете на нашата страница.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати