Gotvach.bg»Съвети»Джодженът полезен ли е срещу повръщане?

Джодженът полезен ли е срещу повръщане?

MarianeMariane
Джедай
2559573k
Джодженът полезен ли е срещу повръщане?

Повръщането е един от първите симптоми, че нещо в организма ни може да не е наред. Обикновено повръщането може да един от първите признаци, че сте се натровили или сте станали жертви на вирусна инфекция.

Разбира се, с повръщане се характеризират и първите месеци от нормално протичаща бременност, затова не бива да се притесняваме ведната ако усетим гадене.

Честите, обилни и нестихващи повръщания обаче могат да сигнал за сериозно състояние, като възпален апендицит, преплитане на червата, менингит или др., затова ако състоянието на болния се влошава е добре незабавно да потърсите компетентна медицинска помощ.

Едно от първите неща, които може да направите при гадене и повръщане е да се опитате да стопирате процеса с прием на подходяща билкова отвара.

Смело може да се каже, че джодженът е полезен срещу повръщане. Препоръчва се джоджен не само при повръщане, но и при липса на апетит, както и колики в стомаха, червата и жлъчните пътища.

Отварата от джоджен има свойството да повишава апетита, да действа стимулиращо на стомашно-чревния тракт, панкреаса и черния дроб.

Тя се приготвя изключително лесно. Нужни са само 1 с.л. листа от джоджен, които да се залеят с 200 мл вряла вода и да се оставят да се запарят поне за час. След това отварата се прецежда и се приема от болните на малки глътки 1 час преди хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати