Помага ли зелевият сок за отслабване?

Помага ли зелевият сок за отслабване?

Киселото зеле е типичен за българската кухня продукт, но истината е, че той не е измислен от българите. За откриватели на киселото зеле и вълшебния зелев сок се смятат китайците.

Киселото зеле и зелевият сок са не само много вкусни, но и изключително полезни. Те са богати на витамини A,B,C и К, както и на цял куп минерални вещества. Количеството на витамин C в тях е два пъти по високо от това в лимоните например.

И въпреки че зелевият сок намира най-широко разпространение и приложение като уникално средство за борба с махмурлука, от неговата консумация има още редица ползи.

В народната медицина сокът от кисело зеле се употребява за лечение на запек и изгаряна не натрупаните подкожни мазнини. Зелев сок се препоръчва пи превенция на грип, както и при редица стомашно чревни заболявания, като диария, запек и др.

Лесно може да се отървете от излишните килограми и да стопите подкожните мазнини само 1-2 чаши зелев сок дневно. Сокът от зеле не само спомага за свалянето на килограми, но и чудесно прочиства организма от натрупаните токсини.

За бързо отслабване е добре да пиете леко топъл зелев сок 2-3 пъти дневно, като еднократната доза трябва да бъде поне 1-2 чаши. Зелевият сок за отслабване се приема 1 час преди хранене, за да има максимален ефект.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати