Как да обезсолим пресолен боб?

Как да обезсолим пресолен боб?
Снимка: gotvach.bg

Винаги е за предпочитане да готвите леко безсолно, защото не е проблем на ястието да се добави сол по всяко време. Големият проблем е как да бъде обезсолено ястие, което по невнимание сме пресолили.

Обезсоляването може да стане по няколко начина, така че да се не наруши вкуса на ястието.

Най-лесно е към гозбата да се добавят продукти, за които е известно, че поемат много сол. Така ако сте пресолили боба можете просто да обелите 2-3 по-големи картофа, а ги оставите да поврат с него цели.

След десетина минути отново опитайте, за да се уверите, че вкусът е наред и отстранете омекналите картофи.

Друг вариант е да добавите към тенджерата с пресолен боб една добре препечена филийка хляб.

Изберете си единия от двата начина, който ви допада повече, но в никакъв случай не консумирайте пресолено ястие. Прекомерното количество сол може да доведе до повишаване на кръвното налягане, отоци по тялото, проблеми със зрението и бъбреците.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!