Gotvach.bg»Съвети»Как да сгъстим сладкото?

Как да сгъстим сладкото?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да сгъстим сладкото?

Един от най-вкусните начини да си спомним вкуса на лятото и на уханните летни плодове, е да приготвим от тях сладко. За мнозина сладкото от ягоди или сладкото от смокини е като да затвориш частичка от лятното слънце в бурканчета и да му се наслаждаваш през студените зимни дни, намазано на филийка.

Но един от въпросите, пред които се изправят не само новаците в кухнята, но и дори опитните кулинари, е как да позная кога сладкото е готово на гъстота и е време да го налеем в приготвените бурканчета. Интернет пространството е пълен с разни съвети, като да се капне капка, да се направи “път” с лъжица и др. Но понякога колкото и да се стараете да ги спазвате, може да се окаже, че сте свалили сладкото по-рано от котлона и то е прекалено рядко.

Тогава сте изправени пред въпроса как да сгъстим сладкото. Първото, което може да направите е да изсипете сладкото от бурканчетата обратно в съда за варене и да доварите до желаната гъстота. За препоръчване е това да се направи още докато сладкото е топло, но и по-късно да решите, няма да е фатално.

Един алтернативен начин за сгъстяване на сладкото, при който гарантирано запазвате плодовете цели, е да отцедите първо само плодовете, да ги запазите и да доварите само сиропа до желаната гъстота. Може също така да пасирате част от плодовете за сгъстяване на сладкото или да добавите към захарния сироп желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rumen Velinov
Rumen Velinov
21.02.2017 21:13
Jelatina na visoka temperatura ...!
0
0