gotvach.bg»Съвети»Колко протеин има в говеждото месо?

Колко протеин има в говеждото месо?

Колко протеин има в говеждото месо?

Говеждото месо е едно от най-препоръчваните от диетолози меса и пръв приятел на всички онези фитнес маниаци, които са така загрижени за фигурите си. Причина за това е, че в говеждото месо има умерено съдържание на мазнини, а това го прави подходящ продукт за всички онези препоръчвани от специалисти базови диети, които са иначе взаимно отричащи се и доста различни.

Друга причина специалистите по хранене, а и кулинарите да препоръчват ястията с телешко месо да бъдат чести гости на трапезата ни, са големите количества витамин B12, които се съдържат в него.

В наши дни съществуват няколко стотици вида говеда от всякакви селекции, но за качествен източник на първокачествено месо се смятат една тридесет вида говеда. Но дори и при тях качеството на месото зависи не само от породата, но и от възрастта и начина на отглеждане на говедата.

Тук е моментът да уточним, че разлика между говеждо и телешко месо принципно няма. У нас терминът телешко подсказва, че месото е добито от млади животни, докато за говеждо месо говорим, когато месото е добито от по-зрели екземпляри.

И стигаме до въпроса колко грама протеин има в говеждото? Количеството на протеините в 100 г говеждо месо зависи от това от коя част на животното е то. Месата, добити от предната част на говедото имат около 18 г протеини, докато тези, добити в тазобедрения участък от тялото съдържат повече протеини и тяхното количество варира 20-25 г на 100 г месо.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати