Как да замразяваме охлюви?

Как да замразяваме охлюви?
Снимка: gotvach.bg

Когато става дума за ястия с охлюви, мненията са полюсни и средно положение няма. Или се влюбвате доживот в тези изтънчени френски деликатеси, или категорично отказвате да сложите в уста "това лигаво, слузесто нещо".

Ако сте от втората група, няма нужда да четете нататък, но ако сте почитатели на Охлюви пане или Печени охлюви по френски, то вадете лист и молив и си записвайте.

Месото на охлювите е изключително устойчиво на замразяване и размразяване, което позволява дълго време да бъдат съхранявани във фризер без това да се отрази на вкусовите им качества. Преди обаче да ги замразите, трябва да ги почистите отлично и по желание да ги сварите.

Почистването започва с дву-три дневно гладуване, на което трябва да подложите набраните охлюви. След това трябва отлично да ги изплакнете със студена вода, за да отстраните слузта.

Почистените охлюви се слагат в тенджера с вряла подсолена вода и са варят с подправки по избор да около 20 минути на силен огън. Котлонът се намалява и се оставят да къкрят още 60-80 минути, след което се почистват от черупките и задната част, заедно с месестото шнурче покрай нея.

След охлаждане се поставят в найлонови пликове или подходящи съдове и се замразяват.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
това е последното нещо което бих хапнала ,не искам да ги ям нито да ги замразявам колкото и полезни и деликатесни да са - това е въпрос на вкус
0
3