Как се яде омар?

Как се яде омар?
Снимка: gotvach.bg

Омарът е един от най-благородните представители на морските ракообразни. Той е синоним на лукс, защото цената му определено не е за всеки един джоб.

Друг голям проблем по отношение на този деликатес е, че мнозина смятат, че е изключително труден за консумация. Истината е, че с правилните прибори, хапването на омар е едно истинско удоволствие.

Най-важните неща, които са нужда, са щипки, нож и вилица, тясна вилица с два зъба, която служи за изваждане на вкусното месо от краката и щипките. Разбира се, трябва да се запасите и с голяма салфетка.

Ако не разполагате с щипки, с една ръка придържайте омара към чинията, а с другата ръка отделете краката от тялото. Счупете и изсмучете съдържанието им. Всяко парченце месо се набожда с вилица.

Отделете опашката на омара от тялото. Разцепете я и извадете с вилица месото от нея, което не е никак малко. Ако ядете омар в ресторант, винаги топвайте месото сосовете, които са поднесени към него.

Вижте и няколко вкусни рецепти за омар, които можете да си приготвите вкъщи: Омар със сметана, Омар с ориз.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати