Gotvach.bg»Съвети»Как да сушим домашен суджук?

Как да сушим домашен суджук?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да сушим домашен суджук?

Всяко семейство има собствена рецепта за приготвяне на домашно изсушен суджук, като основните разлики са във вида и пропорциите на продуктите, които се използват за приготвянето му.

Независимо от вида на вложените продукти, общото между всички суджуци е, че се подчиняват на едни и същи правила при сушенето.

След като сте напълнили червата (естествени или изкуствени) с машинка за пълнене или специална приставка към месомелачката, трябва да ги натъпчете много добре, за да извадите максимално въздуха.

В продължение на три дни пресните суджуци трябва да се заглаждат със стъклена бутилка, за да се отстрани всякакъв останал въздух, след което се окачват в закрито помещение на хладно и проветриво място, където температурата на въздуха е постоянна.

Там те се сушат в продължение на 20-40 дни, в зависимост от вида на вложеното месо и дебелината му, както и личните предпочитания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати