gotvach.bg»Съвети»Как да сварим пиле?

Как да сварим пиле?

MarianeMariane
Джедай
2579574k
Как да сварим пиле?

Пилето може да бъде сварено цяло или нарязано на порционни парчета. Освен това то може да се вари в обикновена тенджера или в тенджера под налягане, което значителни би съкратило времето за кулинарна обработка.

Ако сте решили да варите цяло пиле, трябва да имате предвид две основни неща – първо ще ви трябва по-дълбока тенджера и второ – ще се вари по-дълго време.

В стандартна тенджера едно цяло пиле се вари около 55-60 минути в зависимост от големината му. В тенджера под налягане времето за варене е около 30 минути.

Пилешки бутчета и крилца се варят около 40 минути в обикновена тенджера и около 20 минути в тенджера под налягане.

Може да добавите сол във водата, но едва 15 минути след старта на варенето. За да стане още по-вкусно и ароматно пилето може да прибавите черен пипер на зърна, корени от магданоз, моркови, лук и др. подправки.

Със сварено пилешко месо може лесно за приготвите Пиле фрикасе по тракийски или ароматна Пилешка супа с картофи и фиде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати