Как да обезсолим кисело зеле?

Как да обезсолим кисело зеле?
Снимка: gotvach.bg

Когато не уцелим добре пропорцията на саламурата и пресолим киселото зеле, това далеч не е причина за тревога. Най-лесното, което можете да направите в този случай, е да добавите в бидона със зелето допълнителни зеленчуци.

Най-много сол поемат моркови и зелени домати. Просто добавете в бидона около 1-2 кг от тях, като не забравяте предварително да ги надупчите.

Що се отнася до зелето, което вече е поело твърде много сол, обезсоляването може да стане само чрез накисване за кратко във вряла вода.

4.5
Общо 6 гласували
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!