Gotvach.bg»Съвети»За какво помага хапчето Депон?

За какво помага хапчето Депон?

MarianeMariane
Джедай
2559573k
За какво помага хапчето Депон?

Депон е едно от търговските наименования на препарата парацетамол, който спада към групата на неопиоидните аналгетици. Неговата активна съставка е ацетаминофен, който е един от най-често използваните медикаменти.

У нас хапчето Депон се продава под търговското название Парацетамол, Парацетамакс, като има и различни разтворими лекарства с основна съставка парацетамол.

Хапчето Депон има силно изразен аналгетичен и антипиретичен ефект или казано с по-прости думи, хапчето Депон помага при болки от различно естество, използва се и за сваляне на повишена температура при възрастни и деца.

Може да приемете парацетамол или Депон при наличие на главоболие, зъбобол, миалгия, фебрилитет, дисменорея, грип и грипоподобни състояния, след хирургични интервенции, при менструални болки и др.

Депон е приложим в още редица случаи, като при абсцес на гърдата, свързан с раждането, анални фисури, артрози, вирусни чревни инфекции, гастрит, денга, изкълчване, навяхване и разтягане на ставите и ставните връзки на ниво глезен и стъпало, мигрена и др.

При висока температура, вследствие на възпалени тъкани, особено в присъствието на гной, хапчето Депон не е ефективно.

Въпреки че хапчето Депон е едно от най-използваните лекарства за облекчаване на болка от различно естество, както и за сваляне на умерена до висока температура, с него трябва да се подхожда с внимание, защото има реална опасност от предозиране при опити за самолечение, което може да е фатално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати