Кога е препоръчително да се пие фреш?

Кога е препоръчително да се пие фреш?
Снимка: gotvach.bg

Фрешовете или суровите сокове, приготвени от плодове и зеленчуци, стават все по-популярни и у нас. При това заслужено, защото смело можем да наречем фрешовете източник на вечно здраве.

Според специалистите по хранене и лекарите фрешовете са идеалният начин да доставите на организма си нужното му количество витамини и минерални соли, затова е препоръчително да се консумират всекидневно.

Ежедневната консумация на фрешове допринася за поддържането на алкално-киселинното равновесие в организма.

Препоръчително е денят да започне с лек и щадящ стомаха прясно изстискан фреш, например от ябълка, банани, смес от ябълки и банани или други плодове, които няма да дразнят стомаха.

Ето защо фрешовете от червено цвекло, моркови или цитруси не се препоръчват да се приемат на гладно, но са отличен избор между храненията или като заместител на обяда или вечерята.

От друга страна учените са категорични, че фрешът от целина магданоз и моркови има изключително благотворно въздействие върху организма, приет на гладен стомах.

Именно когато се приемат на гладно, се усеща пълното тонизиращо и неергизиращо действие на фрешовете.

Освен това при прием на празен стомах фрешовете засилват дейността на имунната система, подобряват работата на жлезите с вътрешна секреция и дори спомагат за премахване на излишните килограми.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати