Каква е идеалната смес за кекс?

Каква е идеалната смес за кекс?
Снимка: gotvach.bg

Перфектният кекс зависи предимно от качеството на продуктите. Всички те освен това трябва да са със стайна температура, преди да започнете приготвянето на кекса. Продължителното разбиване на яйцата също е от значение за крайния резултат.

Може да разбиете отделно жълтъците от белтъците и накрая да ги смесите внимателно с бъркалка.

Добре е да пресеете брашното, преди да го добавите в кексовата смес.

Разбиването на кекса е добре да става е една посока.

По време на печенето на 180 градуса не отваряйте фурната първите 15 минути. Готовия кекс оставете да се охлади за 10-15 минути във формата, преди да го обърнете в поднос.

Има много рецепти за вкусен и пухкав домашен кекс. Такъв може да приготвите с 4 яйца, 1 и 1/3 ч. ч. захар, 2 ч. ч. брашно, 1 пакетче бакпулвер, 1 ч. ч. газирано (газирана вода, лимонада, фанта), 2/3 ч.ч. олио, 1 ванилия.

Кексът ще се получи също много хубав, ако го направите и само с 2 яйца и 1/2 ч.ч. олио, като останалите съставки се запазват. Една част от кекса може да се разбърка с 2 с.л. какао, за да придобие сладкишът ви интересен мраморен ефект.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати