Каква е идеалната смес за кекс?

Каква е идеалната смес за кекс?

Перфектният кекс зависи предимно от качеството на продуктите. Всички те освен това трябва да са със стайна температура, преди да започнете приготвянето на кекса. Продължителното разбиване на яйцата също е от значение за крайния резултат.

Може да разбиете отделно жълтъците от белтъците и накрая да ги смесите внимателно с бъркалка.

Добре е да пресеете брашното, преди да го добавите в кексовата смес.

Разбиването на кекса е добре да става е една посока.

По време на печенето на 180 градуса не отваряйте фурната първите 15 минути. Готовия кекс оставете да се охлади за 10-15 минути във формата, преди да го обърнете в поднос.

Има много рецепти за вкусен и пухкав домашен кекс. Такъв може да приготвите с 4 яйца, 1 и 1/3 ч. ч. захар, 2 ч. ч. брашно, 1 пакетче бакпулвер, 1 ч. ч. газирано (газирана вода, лимонада, фанта), 2/3 ч.ч. олио, 1 ванилия.

Кексът ще се получи също много хубав, ако го направите и само с 2 яйца и 1/2 ч.ч. олио, като останалите съставки се запазват. Една част от кекса може да се разбърка с 2 с.л. какао, за да придобие сладкишът ви интересен мраморен ефект.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати