Как да отслабна?

Как да отслабна?
Снимка: gotvach.bg

Наднорменото тегло е един от бичовете на съвременния свят. Богатият избор от всякакви храни и закуски със съмнителна хранителна стойност, но много калории и наситен вкус, както и липсата на физическа активност са двата основни фактора, на които се дължи напълняването.

Все повече хора решават да поведат битка с излишните килограми, особено със затопляне на времето, но тогава изниква и въпросът Как да отслабна.

На първо място трябва да ограничите присъствието на вредни храни на трапезата си. Ако искате да отслабнете, не слагайте на трапезата си мазни и тлъсти меса, солени пушени меса, салами, кренвирши и бекон.

Забравете за ароматните печени и пържени банички сутрин, за пиците с четири сирена и за тортите.

Погрешно хората свързват отслабването с гладуване, но пропускането на едно или две хранения дневно само намалява скоростта на метаболизма и може да има дори обратен ефект върху теглото.

Ако наистина искате да отслабнете, направете подробна хранителна програма за седмицата, основана на принципите на здравословното хранене.

Задължително условие, за да отслабнете, е да повишите двигателната си активност. Ако по една или друга причина не сте в състояние да се занимавате с фитнес или спорт, наблегнете на друг вид активност.

Слизайте от градския транспорт 1-2 спирки предварително и ходете до и от работата, забравете за асансьори и ескалатори - винаги ползвайте стълбите. Организирайте излети със семейството през почивните дни.

И най-важното - намерете си съмишленици, които заедно с вас ще се хранят здравословно, ще спортуват и ще ви подкрепят.

Запомнете, здравословното сваляне на килограми е продължителен процес. Бързите диети имат само временен ефект и не са здравословни.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти