Gotvach.bg»Съвети»Как се разфасова цяло пиле?

Как се разфасова цяло пиле?

MarianeMariane
Джедай
2549564k
Как се разфасова цяло пиле?

Ако досега сте си купували по отделно пилешки бутчета, пилешки крилца и пилешко филе, най-вероятно не знаете как точно се разфасова цяло пиле. А е важно да се знае как правилно да разфасовате цяло пиле, защото в противен случай има опасност вместо хубави бутчета и обезкостено филе да получите безформена маса с месо и стърчащи кости.

И така - на първо място трябва да се сдобиете с досатчно място за работа и остър нож, с който с режете ставите и кожата на пилето.

Препоръчително е да разгледате пилето и при нужда да отстраните остатъците от перушна. След това го измийте и подсушете с домакинска хартия, за да работите по-лесно с него.

Сложете пилето по гръб, така че гърдите да са отгоре и с помощта на остър нож отделете малката гръдна кост, известна у нас още като ядец. След това махнете горната част на крилцата, която на практика е съставена само от кожа и кости.

Следва отстраняването на пилешкия маншон или горната част на крилцата. Това се прави, като се прави кръгов разрез около тях, след което се вдигат нагоре и се срязва в областта на открилата се става.

Време е да се захванете с отстраняването на бутчетата. Прави се разрез точно под гърдите на пилето, който следва извивката на бутчето. Разрезът почва отпред и се движи към гръбнака, като целта е бутчето да се отдели при ставата, свързваща го с гръбначния стълб.

По същия начин се постъпва и с другото бутче, а останалата кост, заедно с трътката се пречупват и се остраняват.

Обърнете пилето с гърдите нагоре и направете разрез на средата. Внимателно разтворете пилето и с помощта на ножа направете разрез и на ребрата от двете страни на гръбнака. Остранете гръдния хрущял и ребрата. И готово - пилето е разфасовано за нула време.

От пилешките гърди може да приготвите вкусно пилешко роле или пиле жулиен. Пилешките бутчета може да използвате за една от най-обичаните и приготвяни рецепти - Пиле с уникален вкус. От по-малките части, изрезки от месото и крилцата ще спретнете разкошна пилешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати