Какво е свинско каре?

Какво е свинско каре?

Транжирането на свинското месо се извършва спрямо строго определени стандарти.

Съгласно приетите у нас методи при транжиране животното се разделя на девет части - свински гърди, свинска плешка, свински долен бут, свински горен бут, свинска глава, свински врат, свински котлети, свинско бонфиле и свинско контрафиле.

Всяка от частите на прасето си има и своите почитатели, като едни предпочитат по-шареното месо на вратните пържоли, докато други се облизват лакомо при мисълта за печен джолан.

Небезизвестните свински карета, които много хора обожават, се причисляват към групата на най-първокачественото свинско месо. Те се добиват от вътрешната рибица на прасето.

Характерно за свинските карета е, че те нямат почти никаква мазнина, което ги прави подходящи за консумация от хора, които са на диета.

Липсата на мазнина обаче налага и да бъдете особено внимателни при тяхната кулинарна обработка, защото много лесно каретата прегарят и стават доста сухи.

Но ако имате подръка пресни свински карета, не се чудете ами запретвайте ръкавите и зарадвайте всички вкъщи, като ги запечете на тиган или ги приготвите на фурна със сос по избор.

Нашите топ предложения за приготвяне на свински карета са за Свински карета с манатарки и сметана, както и за натурални Свински карета на скара с мащерка и риган.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати