Как да съхраня царевица във фризер?

Как да съхраня царевица във фризер?

Ако всяка година с нетърпение чакате да узрее царевицата, за да се насладите на варена царевица или се облизвате покрай печената на барбекю царевица, то определено това е едно от нещата, които ви липсват през останалото време от годината.

И докато домати вече могат да се намерят почти целогодишно, по нашите географски ширини царевицата се характеризира все още със сезонно присъствие на трапезата.

Но това е пропуск, който много лесно може да се поправи, защото царевицата се съхранява във фризер без никакъв проблем и без това да навреди на кулинарните ѝ качества.

Има различни начини за съхранение на царевица във фризер, като може да я замразите както сурова, така и варена.

Начинът им на съхранение е почти идентичен. Сварената до готовност царевица се оставя да се охлади напълно, след което се слага в найлонови пликове, отстранява се излишния въздух и се поставя във фризера.

Суровата царевица може да се съхранява заедно с листата или без тях, по преценка на самата домакиня.

Кулинарната обработка на замразената във фризер царевица не се различава особено от тази на прясната. Предварително сварената царевица само се притопля за няколко минути в микровълновата фурна и е готова за консумация.

Ако сте предпочели да замразите сурова царевица, след изваждането от фризер директно я сложете в тенджера, залейте я с вода и варете до готовност.

В случай, че царевицата на кочан заема твърде много място във фризера ви, може да съхранявате и само царевичните зърна. Препоръчва се преди това царевицата да се бланшира за 5-6 минути, след което да се охлади шоково и зърната да се отронят от кочана.

Може да съхранявате замразена царевица във фризер около 12 месеца.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати