gotvach.bg»Съвети»Как да консервираме чушки за пълнене?

Как да консервираме чушки за пълнене?

MarianeMariane
Джедай
2559574k
Как да консервираме чушки за пълнене?

Дойдат ли есенните дни всички страстни почитатели на пълнените чушки се натъжават, защото не само птиците отлитат на юг за зимата, но и мечтите им да си хапват от любимата гозба често-често.

Затова мнозина се питат как да консервираме чушки за пълнене, така че дори и в най-лютите студове на трапезата ни да има от любимите Постни пълнени чушки или Пълнени чушки с ориз.

За щастие има различни начини за консервиране на чушки за пълнене, които са лесни за изпълнение и изпитани от времето.

Един от най-предпочитаните от домакините начини за консервиране на чушки за пълнене е чрез тяхното предварително бланширане.

Внимателно почистените от семките и дръжката чушки се бланшират за кратко във вряла вода, след което се редят плътно сухи буркани. Когато бурканът се напълни наполовина, се добавя 1 аспирин и след това се допълва.

Хубаво е да добавите на всеки буркан и по 1 ч.л. Сол. След това допълнете ако има нужда с гореща вода, затворете капачката и стерилизирайте около 5-6 минути.

При вторият начин на консервиране на чушки за зимата не се използва предварителна термична обработка - чушките се затварят в бурканите сурови.

Пригответе си смес от сол и захар в равни количества. Във всяка почистена чушка се слага по малко от солта и се натрива чушката отвътре и отвън. Зеленчукът се подрежда в тава с върховете нагоре и се оставя на стайна температура за 1 нощ, за да се отдели излишната вода и да се отцедят чушките.

След това подредете омекналите чушки една до друга плътно в буркана, добавете 2 аспирина, долейте от сока, който са пуснали при отцеждането и стерилизирайте за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати