Какво да направя със замразени миди?

Какво да направя със замразени миди?
Снимка: gotvach.bg

Замразените миди са изключително благодатни за кулинарна обработка. Те могат да бъдат оставени в хладилник или на стайна температура да се размразят и след това от тях да се приготвят различни основни ястия, мезета и салати.

Най-важното правило при работа със замразени миди е, да купувате миди само от магазини, на които имате доверие. Опаковката им трябва да бъде плътно затворена и да не се забелязват никакви изменения във външния им вид, които да говорят, че са били обект на размразяване и повторно замразяване.

Месото на мидите трябва да бъде светло-жълто на цвят, с приятен морски аромат и еластична текстура.

От размразените миди може да приготвите хрупкави Панирани миди, Миди яхния или вкусна Рибена чорба с миди.

3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!