gotvach.bg»Съвети»Какво да направя със замразени миди?

Какво да направя със замразени миди?

Какво да направя със замразени миди?

Замразените миди са изключително благодатни за кулинарна обработка. Те могат да бъдат оставени в хладилник или на стайна температура да се размразят и след това от тях да се приготвят различни основни ястия, мезета и салати.

Най-важното правило при работа със замразени миди е, да купувате миди само от магазини, на които имате доверие. Опаковката им трябва да бъде плътно затворена и да не се забелязват никакви изменения във външния им вид, които да говорят, че са били обект на размразяване и повторно замразяване.

Месото на мидите трябва да бъде светло-жълто на цвят, с приятен морски аромат и еластична текстура.

От размразените миди може да приготвите хрупкави Панирани миди, Миди яхния или вкусна Рибена чорба с миди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати