От какво и как се произвежда картофеното пюре на прах?

От какво и как се произвежда картофеното пюре на прах?

Картофеното пюре е много често приготвяна гарнитура, която се поднася често към различни ястия. В забързаното ежедневие обаче, все по-малко домакини имат времето тепърва да белят, режат и варят картофи.

Тук на помощ идва готовото картофено пюре на прах, което се приготвя много бързо и лесно, а вкусът му се харесва на повечето хора. Както всяка друга бърза и лесна за приготвяне храна, така и тук има много въпросително по отношение на състава на тази готова субстанция.

Както сами се досещате, картофеното пюре на прах е полуфабрикат във вид на прах, който съвсем не е много полезен за организма. В състава му се съдържат твърде големи количества сол и подобрители на вкуса, трансмазнини и голямо количество непознати Е-та.

Още по-зле стоят нещата с картофеното пюре, в които има добавена сметана и различни други аромати, защото така се увеличава количеството на вредни съставки. По отношение на това как се приготвя пюрето, единствено производителите могат да отговорят на този въпрос.

Така че ако вече се разубедихте да купувате това спорно пюре, предлагаме ви няколко вкусни рецепти за пюре от истински картофи: Картофено пюре със сиренце, Картофено пюре с чушки и чесън и Картофено пюре с лук. Да ви е сладко!

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати