Колко сол и черен пипер се слага на 1 кг смес за суджук?

С падането на температурите навън все повече простори са заети не от изпрани дрехи, а от вкусни, спретнати подкови с домашен суджук. Трябва да си признаем, че гледката на подредените един до друг суджуци е повече от привлекателна и всеки би ѝ се наслаждавал.

Напоследък се наблюдава тенденцията все повече български домакинства да се завръщат към корените си и сами да приготвят тези така обичани от всички месни деликатеси.

Причината за това не е само твърде високата цена на суджуците в търговската мрежа. Хората просто искат да са сигурни в качеството на вложените продукти и крайния резултат.

В интернет пространството могат да се намерят десетки рецепти за домашен суджук, включително и такива, в които е дадена воля на въображението и подправките се описани с краткото - на вкус.

Истината е, че има стандартни подправки за суджук, които задължително трябва да се сложат в строга пропорция, за да се получи вкусен суджук. Към 1 кг смес за суджук трябва да добавите кимион – 7 г, черен пипер 4 г, чубрица – 4 г и сол 20 г. По желание също може да добавите и 10 г кимион, 4 г семе от копър, 3 г сминдух.

Ако сте любител на по-пикантните мезета, то може също така на вкус да сложите индийско орехче, червен пипер, лют червен пипер, дори сух чесън на прах.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати