Как се почистват броколи?

Как се почистват броколи?

Броколите са едни от най-полезните зеленчуци, които се готвят много бързо, съчетават се много добре с други храни и намират широко приложение в диетичната и здравословната кухня.

Преди да пристъпим към тяхното готвене обаче, трябва да ги почистим добре. За целта, първото, което трябва да направите е, добре да измиете главата броколи под течаща вода. За целта може да използвате и четчица, с която още по-добре да се измият мръсотиите от зеленчука.

След като добре сте измили броколите, изрежете дръжката на главата възможно най-близо до розичките. След това ги разделете на отделни розички и ако искате, може да изрежете стъбълцето на всяка една от тях, ако не ви харесва вкуса му. След това използвайте броколите в рецептата, която сте избрали. Правилното почистване на броколите е много важно.

Друг вариант за измиване на броколите е, като ги разделите на розички, сложите ги в гевгир и старателно ги измиете под течаща студена вода. С добре измитите броколи ви предлагаме да си приготвите няколко рецепти: Броколи със сос, Пиле с броколи и Печени броколи и гъби с масло.

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати