Как да си направим шприц?

MarianaMarianaДжедай / Автор
Как да си направим шприц?
Снимка: gotvach.bg

Не е нужно да оставяте десетки левове в специализираните магазини за домакински уреди и потребности, за да творите чудеса в кухнята. Наистина глазурите и украсите на тортите стават чудесни с помощта на шприц, но спокойно можете да си направите шприц и вкъщи.

Домашните шприцове са за предпочитане, защото са по-лесни за употреба, позволяват по-добър контрол при декорирани и което е по-важно, направени са точно според нуждите ви.

За да си напривет у дома шприц, ще са ви нужни пергаментова хартия, ножици и малко сръчност. Първо отрежете правилен квадрат от рулото с пергаментова хартия. Сгънете го по диагонал и го срежете на две, така че да получите два еднакви триъгълника, от които ще направите два шприца за сладки.

Завийте двата дълги края на триъгълниците към средата, като първо завиете единия до средата, а след това и другия. Трябва да получите фуния с дупка по средата, която можете да увеличите или намалите по желание.

Сгънете стърчащите краища, така че да се изравнят с останалата част от фунията и вече имате готов шприц. Остава само да го напълните с крем или нещо друго, като не бива да го препълвате, да прегънете горните краища навътре и да сътворите поредното кулинарно вълшебство.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати