Как да не покълнат картофите?

Как да не покълнат картофите?
Снимка: gotvach.bg

Няма да преувеличим ако кажем, че картофите са сред най-важните храни в света. Те се използват са сред най-използваните продукти за готвене. Светът не би бил същият без уникалната френска салата, приготвена със сварени картофи или любимите ни картофи по смолянски.

Един от най-често срещаните проблеми при картофите е тяхното съхранение през зимата. В промишлени условия картофите се съхраняват в специални хранилища, където стойностите на температурата, влажността и количеството светлина, която получават, се контролира.

Но в домашни условия това е доста трудно постижимо и те често покълват.

Какво можем да направим, за да не покълнат картофите?

На първо място, за да не покълнат картофите, трябва да намерим подходящо място за съхранението им. Препоръчително е това да е мазе или килер, в никакъв случай хладилник или топлата кухня.

По възможност картофите трябва да се съхраняват в сухо и тъмно място, както и да се почистват редовно от порастналите кълнове.

Препоръчваме да съхранявате картофите, покрити с хартия или направо в хартиени торби. По този начин ще сведете до минимум изпаряването на влагата, свиването и покълването им.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
14.02.2018 15:58
Много полезна статия. Благодаря на автора за изчерпателната и полезна информация.
2
0
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!