Как се готви с месо от буркан?

Как се готви с месо от буркан?
Снимка: gotvach.bg

За много заети домакини, които работят по цял ден, месото от буркан е страхотно облекчение, защото съкращава времето за приготвяне на вечеря или обяд буквално наполовина.

Месото от буркан, независимо дали предварително е било запържено или не, вече е преминало през сериозна и продължителна кулинарна обработка, затова след това няма нужда да се пече или вари дълго време.

В зависимост от това с какво месо в буркани разполагате, може да избирате между много и разнообразни рецепти.

Единствената тънкост е да съобразите кога точно да добавите месото от буркан, така че то да не бъде подложено на твърде продължителна кулинарна обработка, което ще се отрази на вкусовите му качества.

Независимо дали ще правите качамак с месо от буркан или картофки със свинско от буркан в йенско стъкло, е важно да сложите месото приблизително 10-15 минути преди края на печенето, когато всички останали продукти вече са готови.

Месото от буркан, както и неговият сос се добавят непосредствено в края на печенето, варенето или задушаването.

По този начин гозбата поема от миризмата на месото, всички продукти се смесват и най-важното - не се допуска месото да се препече или развари твърде много.

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати