Какво е кашерна сол?

Какво е кашерна сол?

Солта е незаменима съставка на всяко ястие. Вкусът на приготвяната от нас храна не би струвал нищо, ако не сме сложили сол. В последно време обаче, все повече се говори за вредите от солта и злоупотребата с нея.

На пазара вече може да видим по-здравословни алтернативи на обикновената йодирана сол – хималайска сол, черна сол и други. Един от най-интересните видове сол е кашерната сол.

Кашерната сол е получила своето име, защото с нея се приготвя месо според еврейските обичаи и традиции. Кашерната сол е с по-груби и големи кристали от обикновената сол, заради което е отлична за извличане на кръвта от месото преди приготвяне – главно изискване в кашерната кухня.

Интересен факт е, че кашерната сол всъщност не е сертифицирана като кашерна, а се нарича така заради свойството ѝ да извлича добре кръвта по време на кашерния процес. Мнозина кулинари предпочитат да овкусяват своите ястия именно с кашерна сол, защото в нея няма добавки, а вкусът ѝ е много по-мек от обикновената сол.

Кашерната сол се получава чрез пресоване на солта, която е добита от различни солни находища. Разтваря се лесно и равномерно. Кашерната сол може да се използва в почти всички видове готвени ястия, сосове, супи и всичко, което пожелаете.

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати