Как да премахна миризмата на загоряло?
Kako da uklonimo miris zagorelog?Как удалить запах подгоревшего?
Gotvach.bg»Съвети»Как да премахна миризмата на загоряло?

Как да премахна миризмата на загоряло?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310914
Как да премахна миризмата на загоряло?

Когато кулинарните ни умения не са на ниво или сме по-разсеяни от обикновено, може да се стигне до инциденти в кухнята и из целия ни дом да се понесе неприятна миризма на изгоряло. Домакините, преминали през подобно препятствие, с изненада откриват, че дори и след старателно проветрение, миризмата на изгоряло остава да се носи във въздуха.

За да се отървете от изключително дразнещата и неприятна миризма на изгоряло, може да се наложи да направите едно доста основно почистване на дома. На първо време е добре да свалите пердетата и завесите в задимените помещения и да ги изперете.

След това пригответе разтвор от вода и сода за хляб и внимателно почистете всички плотове и открити повърхности. Поемете си дълбоко въздух и изперете всички столове и дивани.

Добра идея е междувременно да сложите на печката вода с лимон и да я оставите на къкри на тих огън за около 1 час. След това вместо да я излеете в канала я използвайте, за да почистите с нея пода. Може да напоите няколко домакински гъби с оцет и да ги поставите в ъглите на помещението, където ще абсорбират неприятна миризма на изгоряло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати