Колко време се пече баница?

Колко време се пече баница?
Снимка: Марияна

Миризмата на прясно изпечена баница със сирене е в състояние да вдигне от кревата дори и най-големите мързеливци. Няма как да не признаете, че баницата е едно от любимите традиционни ястия у нас, във всичките ѝ варианти - сладки баници, баници със сирене и нашите фаворити - сиропирани баници с локум.

Приготвянето на баница с точени кори или баница с готови кори може да се окаже предизвикателство дори и за домакини, които имат опит в кухнята.

Но за начинаещите готвачи да приготвят и изпекат вкусна баница е дори и по-трудно.

Най-важният въпрос, пред който се изправят опитни и съвсем начинаещи готвачи обаче не е как се прави баница, защото интернет изобилства от рецепти за баница. Те се питат колко време се пече баницата.

Точен отговор на този въпрос няма, защото има различни фурни, различни баници и различни вкусове. Ако трябва да бъдем максимално изчерпателни, баница, приготвена от готови кори, се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 180 - 200 градуса.

Времето за печене на баницата може да бъде увеличено или намалено в зависимост от количеството на продуктите, силата на печката и дали става дума за баница с готови или точени кори.

Точното време за печене ще трябва да установите сами, като след 30-тата минута от печенето ви препоръчваме да хвърляте често-често погледи на печката.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати