Колко време се пече баница?
Koliko dugo se peče pita?Сколько выпекать баницу?
gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече баница?

Колко време се пече баница?

MarianeMariane
Джедай
2579574k
Колко време се пече баница?
Снимка: Марияна

Миризмата на прясно изпечена баница със сирене е в състояние да вдигне от кревата дори и най-големите мързеливци. Няма как да не признаете, че баницата е едно от любимите традиционни ястия у нас, във всичките ѝ варианти - сладки баници, баници със сирене и нашите фаворити - баници с локум.

Приготвянето на баница с точени кори или баница с готови кори може да се окаже предизвикателство дори и за домакини, които имат опит в кухнята.

Но за начинаещите готвачи да приготвят и изпекат вкусна баница е дори и по-трудно.

Най-важният въпрос, пред който се изправят опитни и съвсем начинаещи готвачи обаче, не е как се прави баница, защото интернет изобилства от рецепти за баница. Най-често се търси отговор на въпроса колко време се пече баницата.

Точен отговор на този въпрос няма, защото има различни фурни, различни баници и различни вкусове. Ако трябва да бъдем максимално изчерпателни, баница от готови кори се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 180 - 200 градуса.

Времето за печене на баницата може да бъде увеличено или намалено в зависимост от количеството на продуктите, силата на печката и дали става дума за баница с готови или точени кори.

Точното време за печене ще трябва да установите сами, като след 30-тата минута от печенето ви препоръчваме да хвърляте често-често погледи на печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати