Как се бели език?

Как се бели език?
Снимка: gotvach.bg

Панираният език е деликатес, любим на мнозина. И докато други се облизват само при мисълта за език в масло, то има и много начинаещи готвачи, които се питат как се бели език.

Всъщност беленето на език е изключително лесно и не изисква кой знае каква подготовка. Единственото условие телешкият език да се обели лесно, е той да е сварен до готовност.

Много домакини белят само свареният телешки език, докато други предпочитат да обелват и свинските езици.

И така - как се бели език?

Почистените от ципи и мазнини свински езици или телешки език се поставят в подходящ съд и се заливат със студена вода. Овкусяват се с любимите подправки и се сваряват до готовност на тих огън.

Ако варите езиците в тенджера под налягане, ще са ви нужни между 45 минути за свинските езици до около 1.5 часа за телешкия език. В случай, че продпочитате да се доверите на обикновената тенджера, трябва да увеличите двойно времето за сваряване.

След като езиците се сварят, препоръчваме да ги накиснете за кратко в студена вода - за не повече от 1-2 минути. След което ги вадите и още докато са топли, лесно отстранявате обвивката им.

Обелените езици може да приготвите по най-различни начини. Препоръчваме ви да опитате нашата рецепта за телешки език с доматки на фурна или невероятната супа от свински езици.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати