Как се прави сок от тиква?

Как се прави сок от тиква?
Снимка: gotvach.bg

Казват, че тиквата е перфектният плод и неслучайно е любим плод разказвачите на приказки. Във всяка тиква се крие истинска съкровищница от полезни минерали и витамини, включително е редки такива, затова редовен прием на тиква е препоръчителен не само за вегетарианци, но и за бременни и малки деца.

Печената тиква си е истинска класика, както и тиквеникът на баба, но малцина са онези, които знаят, че тиквата спокойно може да бъде консумирана и в суров вид.

Препоръваме това да стане под формата на сок от тиква, а как се прави сок от тиква ще разберете още сега.

Сок от тиква може да направите единствено и само с помощта на сокоизстисквачка. Опитите ви да направите сок от тиква чрез настъргване на плода с ренде и изстинскването му през марля най-вероятно ще се увенчаят с неуспех, защото тиквата има доста плътна структура.

Най-добрата тиква за правене на сок от тиква е цигулката.

Тя трябва да се измие старателно, обели и нареже на парчета, които да могат да бъдат сложени в сокоизтисквачката. След това остава само да натиснете копчето и да се насладите на прясно изстискан сок от тиква.

По желание може да консумирате сока от тиква в чист вид или смесен с друг вид сок.

Сокът от тиква може да се консумира както сутрин, така и вечер. Има много причини да включите тиквения сок в диетата си.

Редовната употреба на сок от тиква спомага за лечение на безсъние, както и при борбата с излишните килограми. Сокът от тиква е истински еликсир срещу заболявания на стомаха, като гастрит и колит.

Суровата тиква е богата на витамини, затова и сокът от тиква е истински витаминен коктейл. Той е препоръчителен за хора със сърдечно-съдови заболявания, склонни към образуване на отоци, при хора със заболявания на бъбреците и черния дроб.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати