Как се прави твърдо тесто?

Как се прави твърдо тесто?

Замесването на тесто е цяло изкуство, независимо, че с тези мерки и теглилки прилича повече на наука. Целта на всяка домакиня е да приготви перфектното меко, средно твърдо или твърдо тесто, от което да изпече блатове за торти, сладкиши, солени кейкове, различни видове хляб и др.

Всъщност замесването на твърдо тесто не е толкова трудно, колкото да замесите леко и еластично тесто. Твърдо тесто се прави с малко повече брашно и намалено количество на течните съставки, както и след продължително месене.

Именно по тази причина опитните майстори съветват никога да не се опитвате да месите хляб с брашно на око. Добър съвет, който може да ви бъде от полза, е да не сипвате твърде много брашно наведнъж, а постепенно до достигането на желаната твърдост на тестото.

Дори и масленото тесто може да стане твърдо, ако прекалите със замесването.

Ако все пак сте прекалили с брашното и тестото ви стане по-твърдо, отколкото трябва, това не е болка за умиране. Прекалено твърдото тесто може да стане отново меко и еластично, когато към него се добави постепенно едно добре разбито яйце.

На сайта ни ще откриете как се прави италианско тесто за пица, тесто за понички и дори универсално тесто за мекици и питки.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати