Как се разточва кора за баница?
Kako da razvijete kore za pitu?Как раскатать тесто фило?
gotvach.bg»Съвети»Как се разточва кора за баница?

Как се разточва кора за баница?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Дарт Вейдър
243193
Как се разточва кора за баница?

Домашно точените кори за баница отнема повече време, но чудесният вкус на приготвените с тях баници напълно оправдава усилията. За да си направите домашно точени кори, първо трябва да замесите тестото.

Предлагаме ви лесна рецепта, за която са необходими около 500 г брашно, по 1 ч.л. захар и сол, 2 с.л. оцет, 150 мл газирана вода, 200 мл хладка вода и ½ ч.ч. олио. Необходимо ви е допълнително брашно за разточването. От тези продукти замесете тесто (може да се наложи да сложите още малко брашно). Разделете го няколко топки, които се завиват във фолио за свежо съхранение и го оставете да престои около половин час.

След това вземете едната топка и я сложете върху набрашнена повърхност. Необходима ви е и точилка. Започнете да точите във вид на кръг, като поръсвате с брашно, за да не залепва точилката. Разточвайте и завъртайте кората, за да се поддържа кръглата форма.

След като постигнете желаната дебелина (кората трябва да е много тънка), я навийте внимателно на точилката и преместете. Направете така с всички кори и след това ги напълнете с плънка по избор. Резултатът е баница, която ще стане любима на цялото семейство. Вижте и две страхотни идеи: Зелник с точени кори и Баница с точени кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати