Gotvach.bg»Съвети»Как да разтопим шоколад?

Как да разтопим шоколад?

MarianeMariane
Джедай
2559572k
Как да разтопим шоколад?

За приготвянето на кадифен шоколодов кувертюр ще ви е необходим най-вече шоколад. Освен това трябва да се запасите с малко търпение и щипка кулинарни умения.

Разтопяването на шоколад не е толкова проста задача, особено когато ви предстои да го направите за първи път. Много важно е при приготвянето на разтопите и темперирате шоколада при подходяща температура, заради съдържащото се в него какаово масло.

Първата стъпка от процеса на разтопяване на шоколад е да го начупите на парчета. След това ги сложете в огнеупорен съд, който потопете в друг съд, пълен с вряла вода, и внимателно разтопете, като внимавате температурата на шоколада да не превиши 60 градуса, защото ще се пресече.

Шоколадът може лесно и бързо да се разтопи и в микровълновата фурна, като за целта трябва да се сложи в подходящ съд и да се пусне за няколко минути на ниска мощност, като на всяка минута се разбърква добре.

За да се получи перфектната шоколадова глазура разтопеният шоколад трябва да се темперира до 32 градуса. Това може да стане с помощта на мраморна плоча или с добавяне на допълнително шоколад в сместа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати