Как се съхранява кашкавал в хладилник?

Как се съхранява кашкавал в хладилник?
Снимка: gotvach.bg

Сиренето и кашкавалът са сред най-купуваните от домакинствата продукти. През последните десетилетия асортиментът им в търговската мрежа значително се увеличи и днес на разположение на потребителите има десетки видовe кашкавал.

Независимо обаче коя е любимата ви марка, всички се изправяме пред въпроса как се съхранява кашкавал в хладилник.

Не можем просто да поставим парчето кашкавал в хладилника, защото веднъж попаднал в тази затворена среда, кашкавалът е сред най-уязвимите на мухъл, плесени и бактерии продукти.

Затова и съветите на нашите баби как да съхраняваме кашкавал в хладилника може да не са сред най-състоятелните.

Кашкавалът, който е богат на белтъчини и влага, е перфектната среда за развитие на всякакви видове микроорганизми, затова не е удачно просто да бъде поставен в чиния в хладилника.

Много домакини залагат на затворени пластмасови съдове, в които заедно с кашкавала слагат и малко захар уж за обиране на влагата, а трети мажат отрязаното място с масло.

Ние не ви препоръчваме нито един от тях.

Най-добриятначин за съхранение на кашкавал в хладилник е той да бъде добре опакован в стреч фолио или във вакуумен плик и да бъде в малко количество, което да се изяде в рамките на една седмица.

В случай, че кашкавалът е в по-голямо количество, препоръчваме ви да го нарежете на по-малко парчета, за го опаковате плътно в стреч фолио и да го съхранявате в хладилник.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати