Разрешени ли са маслините при диабет?

Разрешени ли са маслините при диабет?

Маслините са незаменим продукт в менюто на хората, които държат на здравословното хранене. Използват се като лека закуска, а и с тях се приготвят всякакви салати и други ястия, дори и супи.

Поради специфичните си уникални вкусови качества маслините са обичани почти от всички. Но каква е съвместимостта им с поддържането на здравето? По-специално, когато става дума за диабет - допустимо ли е да ядем маслини?

Правила при диабета:

Правилно и балансирано хранене;

Необходимо е да се брои количеството въглехидрати в храната;

Подходите за диабет тип 1 и тип 2 се различават един от друг;

Храната трябва да бъде разнообразна;

Дневният прием на храна се изчислява поотделно за всяко лице;

Трябва да има разпределение на калоричното съдържание;

Строго придържане към режима на хранене.

Ползите от маслините

В този много малък размер се концентрират впечатляващо количество витамини и хранителни вещества. Смело може да кажете, че маслините са импрегнирани с липиди, те са богати на най-полезните йодни съединения, а в кожата им могат да бъдат открити редица основни компоненти, които са от съществено значение за човешкото тяло.

Те са полезни и поради сравнително ниския си гликемичен индекс, който е само 15 единици. Това означава, че тяхното използване няма да предизвика повишаване на съотношението на глюкозата в кръвта, това със сигурност е огромно допълнение при диабета.

Също така, не е тайна за никого, че маслините са висококалоричен продукт, който много бързо помага да се отървем от глада.

Основният елемент на маслините е маслиновото маслото, така че ако го приемате с малка лъжица веднъж дневно, пациентът с диабет ще се чувства много по-добре. Тук основната закономерност на действието е - маслиновото масло се абсорбира добре от организма, затова ще се почувствате по-добре след няколко дни.

В допълнение трябва да отбележим, че това полезното зрънце трябва да се счита за един вид регулатор, който е отговорен за усвояването от тялото на достатъчно мазна храна и всички видове соли.

Освен това понижават кръвното налягане, предотвратяват развитието на ракови тумори и намаляват риска от сърдечен удар.

Полезна информация за мъжете, страдащи от диабет - с ежедневната консумация на 3-4 маслини възможните проблеми с простатата автоматично се елиминират.

Като се има предвид факта, че хората със захарен диабет се придържат към доста строга диета, не бива да се натрапва в менюто им голямо количество от маслини.

В крайна сметка в големи количества дори лекарство напълно може да се превърне в отрова. Една лъжица маслинено масло и няколко маслини ще осигурят на организма достатъчно витамини и минерали и ще му помогнат да работи по-ефективно.

Заключение: Маслините са много полезни при захарен диабет, но има хора, които категорично не приемат този продукт. Ако принадлежите към техния брой, тогава не се насилвайте да ги ядете - всичко трябва да бъде доброволно и приятно за вас. А за тези, които обичат този необикновен плод, можете да си го похапват с наслада!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати