gotvach.bg»Съвети»Как се прави карамелен топинг?

Как се прави карамелен топинг?

Мариана ВидоваМариана Видова
Джедай
31095182
Как се прави карамелен топинг?

Нищо не придава завършеност на вечерята, както един перфектен сладкиш, приготвен с много любов и внимание към детайла. Но когато домакинята не е в състояние да прекара часове в кухнята, за да готви трудоемки и завъртени сладкиши, тя трябва да прибегне към торбата с хитринките.

Карамеловият топинг може да придаде изисканост дори и на най-обикновения сладкиш. Може да сложите карамелов топинг, когато сервирате Панакота, домашен сладолед, ябълков щрудел и всякакви други десерти.

Приготвянето на този топинг в никакъв случай не може да се нарече висш пилотаж в кулинарията, то е просто и не отнема много време. Вече приготвеният карамелен топинг може да се съхранява в покрит съд в хладилник около една година.

Трябват ви само 20 г ядки, 1 ч.ч. захар, 2/3 ч.ч. течна сметана, 3 с.л. масло и кафява захар да поръсване. Сложете захарта в дълбока тенджера и загрявайте до карамелизиране. Добавете натрошените орехи и объркайте добре.

Свалете от огъня и добавете маслото, а след това и постепенно сметаната. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и сложете в съд с ледена вода, за да се охлади и спре процеса на готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати