Как да се отмиришем от чесън?

Как да се отмиришем от чесън?
Снимка: gotvach.bg

Чесънът подобрява вкуса на храната, обогатява с витамини и минерали. Освен това използването на този продукт има положителен ефект върху здравето.

Проучванията показват, че редовното използване на чесън помага за намаляване на вероятността от рак и дава положителни резултати при лечението на микозата. Но похапването на чесън си има и недостатъци - чесънът причинява лош дъх.

Съдържащите се в скилидките съединения се метаболизират от метил сулфид и при изход дишане, което води до лош вкус и неприятна миризма от устата.

Продукти, които премахват миризмата на чесън

Яжте плодове. Почти всеки плод може да помогне за премахването на миризмата на чесън. Плодовете се разрязват и се оставят да потъмнеят за няколко минути, след съприкосновение с въздуха, след което се консумират. Такива плодове съдържат окисляващ ензим.

Влизайки в тялото, започва верига от химични реакции, които неутрализират серните съединения. Особено ефективни в този случай са ябълки, праскови, кайсии, сини сливи, грозде и череши.

Яжте зеленчуци. Някои зеленчуци могат да помогнат за контролиране на неприятната миризма и премахването на миризмата на чесън, такива зеленчуци са спанак, маруля и картофи.

Добавете свежи билки към вашата храна. Джоджен и магданоз се справят с лошия дъх от чесън. Можете да добавите тези билки към вашата храна или сдъвчете няколко листа след хранене.

Изяжте парче хляб. Недостигът на въглехидрати също може да предизвика лош дъх, така че яжте хляб или храни, богати на въглехидрати и не е нужно да покривате устата си с ръка, опитвайки се да скриете неприятната миризма.

Пийте зелен чай. Зеленият чай съдържа полифеноли - вещества, които също неутрализират серните съединения. Зеленият чай е мощен източник на антиоксиданти, който ефективно се бори с лошия дъх.

Изпийте чаша или две с мляко. Млякото е ефективно средство за борба срещу миризмата на чесън. Млякото намалява концентрацията на летливи съединения, причиняващи неприятен мирис.

Сдъвчете няколко зърна кафе. Въпреки че не е лесно да се направи, струва си. Кафето премахва неприятната миризма.

Разтрийте в ръцете си кафе на зърна и след това измийте ръцете си с вода. Това ще ви помогне да премахнете миризмата на чесън от кожата си.

Съвети

Понякога миризмата на чесън се освобождава през порите на кожата или остава на дрехите. В този случай можете да си помогнете с помощта на парфюм. След известно време миризмата на чесън от устата ще изчезне сама.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати