Айрянът сваля или вдига кръвното?

Айрянът сваля или вдига кръвното?

Хипотонията се подценява във цял свят, за разлика от хипертонията. Това състояние не винаги е болестно състояние. Понякога това състояние може да бъде доста опасно обаче.

Ниското кръвно налягане не е опасно за младите хора, докато за възрастните хора над 65 години, то крие доста рискове. При младите хора организмът е по - гъвкав и може да се справи с това състояние.

За ниско кръвно налягане се приема, когато горната граница е под 100. Ниското кръвно налягане може да предизвика исхемичен мозъчен инсулт или инфаркт.

Когато горната граница на кръвното е ниска под 100, това състояние застрашава мозъка. Когато долната граница е ниска, това крие опасност за сърцето.

Когато кръвното налягане е рязко паднало, се пие айрян със сол.

При ниско кръвно налягане е хубаво да се пие айрян със сол, защото солта помага за задържането на вода в кръвоносните съдове. Солта в айряна предизвиква свиване на кръвоносните съдове. Това помага да се регулира кръвното налягане.

Следователно айрянът със сол вдига кръвното.

В този случай солта е полезна, но не бива да се прекалява с нея. Когато в организма има излишък от сол има опасност за други здравословни проблеми.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати