Кои мезета са подходящи за джин?
gotvach.bg»Съвети»Кои мезета са подходящи за джин?

Кои мезета са подходящи за джин?

Кои мезета са подходящи за джин?

Като напитка джинът е познат от стотици години. Още в 16-и век холандският лекар и учен Франциск Силвиус, професор по медицина в университета в Лайден, се занимава с дестилация на хвойна с алкохол.

Дълго време тази напитка се е продавала в аптеките като лекарство и се използвала директно за лечение на бъбречни заболявания.

Много рядко се среща човек, който обича да пие джин в чиста форма. Все пак, това е доста сух и силен алкохол с прословутия вкус на хвойна. Но като алкохолна основа за коктейли, джинът се вписва перфектно. Сервира се във високи чаши, с голямо количество лед. Преди да се сервира, чашите трябва да са охладени много добре.

Едни от най-добрите студени мезета за джин е пушената риба и рибните продукти, пушеното месо, колбасите и различни видове нискомаслени сирена.

Като цяло, почти всяко добро мезе е подходящо при консумация на джин. Подходящи мезета за джин са например - червен или черен хайвер, мариновани гъби, кисели краставички. От рибните мезета- варена риба, студено или топло пушена риба. Подходящи са и всички морски дарове при консумацията на джин.

Като лека закуска при консумация на джин, гъбите и зеленчуците изглеждат също толкова добри, като можем да поднесем както пресни, така и консервирани зеленчуци.

Може да си направите коктейли с джин, като просто смесите джин и различни видове плодов сок. Перфектно се вписват портокалите, лимоните, ябълки и череши (прясно изцедени сокове). Пропорциите зависят от желаната сила, класическото съотношение е 1: 2 (една част от джин и две части от сок).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати