gotvach.bg»Съвети»Как се разтопява масло?

Как се разтопява масло?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532658
Как се разтопява масло?

Качественото масло е доста твърдо, когато се съхранява в хладилник. Но понякога ни се налага да го използваме на момента и нямаме време да го чакаме да се отпусне на стайна температура, което е и най-добрият вариант за разтопяване на маслото.

Затова ще ви предложим няколко други метода за разтопяване на масло.

Маслото можете да разтопите, като го сложите в метален съд и директно на горещият котлон. Разбърквайте в дървена лъжица и следете непрекъснато. Когато маслото се разтопи, вдигнете веднага от котлона, за да не го препържите.

Вторият начин за разтопяване на масло е в микровълновата. Сложете маслото в подходящ съд и загрейте за 30 секунди - 1 минута на максимална мощност 900 W в зависимост от количеството му. Наглеждайте го непрекъснато.

Третият начин е да разтопите маслото на водна баня. Кулинарите съветват да използвате третият начин, а именно разтопяването на водна баня. По този начин маслото запазва качествата си, но пък изисква малко повече вреве и търпение от ваша страна.

Ако искате да разтопите маслото на водна баня, първо извадете огнеупорен съд и сложете маслото в него. Съдът трябва да е чист и сух. Отделете съда настани.

Вземете тенджера и сложете два пръста вода в нея. поставете я на печката и изчакайте водата да заври. След това вземете съда с маслото и го сложете в тенджерата с кипящата вода. Дъното на съда с маслото трябва да плува във врящата вода, но не трябва да опира в дъното на тенджерата.

След минутка или две ще видите как маслото започва да се разтопява. Изчакайте, докато се разтопи напълно и вдигнете от котлона. Сега вече имате разтопено масло, което е запазило полезните си качества. С него можете да си приготвите неустоуим боровинков чийзкейк, ябълков пай или галет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цветанка Цветанова
При разтопяването на маслото в микровълнова се убиват полезни вещества
1
0