Пресолен боб как се оправя?

Пресолен боб как се оправя?

Когато готвим и бързаме или вършим две неща едновременно, се случва да поръсим малко повече сол от необходимото в ястието. Ако готвим боб и без да искаме го пресолим, има няколко хитринки, за да спасим ястието. Не консумирайте пресолен боб или друго ястие, защото солта с големи количества е много вредна за вашето здраве.

Първият вариант е да нарежете ябълка на парчета и да я сложите да поври десет минути заедно с боба. Тя ще абсорбира излишната сол и след това можете да я извадите от яденето.

Друга идея за оправяне на пресолен боб е да обелите и нарежете един или два картофа на парчета и да ги пуснете да се варят в боба. След десет минути ги извадете и опитайте отново. Бобът ще е с по-малко солен вкус и вече ще е годен за консумиране.

В тенджерата с пресолен боб можете да сложите и суров ориз за 5-10 минутки. Първо вземете чиста памучна кърпа и сложете ориз в нея.

След това спуснете вързопчето в тенджерата с боба и оставете да поври. След 10 минути извадете. Оризът поглъща излишната сол от ястието. Същата процедура можете да извършите и с брашно вместо ориз.

Можете да сложите и препечена филийка в боба. Това също ще намали соления вкус, защото солта ще се абсорбира от хляба.

В боб с повечко сол можете да добавите домати или доматено пюре. Ефектът е намаляване на соления вкус. Доматите идеално подхождат на ястието и можете да сте спокойни, че вкусът на боба не е развален. Само сте регулирали количеството на солта.

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати