Gotvach.bg»Съвети»Киселото зеле може ли да се замразява?

Киселото зеле може ли да се замразява?

Киселото зеле може ли да се замразява?
Снимка: Sevdalina Irikova

С киселото зеле се приготвят доста от традиционните ястия в България. То може да се консумира под формата на салата, също така може да се вари или пече. С кисело зеле се приготвят любимите боб с кисело зеле, капама, сарми с кисело зеле, бурания, кисело зеле с ориз, кисело зеле със свинско на фурна и други. Все любими ястия на поколения българи.

Киселото зеле е не само сред любимите храни на българите, то е и много полезно, богато е на витамин А, витамин С и витамин В, калий, магнезий, желязо и цинк. Полезните свойства на киселото зеле са незаменими.

Освен зелето може да се консумира и зелевия сок. Той също е много полезен.

Киселото зеле трябва да се консумира в умерени количества от хора страдащи от високо кръвно и бъбречни заболявания.

Традиционно киселото зеле се приготвя в края на есента. За неговото втасване се изисква време и обикновено е готово за консумация в средата на декември. Когато сложите цял бидон с кисело зеле ще имате готово кисело зеле за през целия зимен сезон.

Но какво да правите, когато времето започва да се стопля, а все още имате много неизядено кисело зеле. Много домакини се питат дали киселото зеле може да се замразява.

Киселото зеле може да се замразява във фризера. Хубаво е преди то да се замрази, да се нареже или да се приготвят сармите. След това се прибира в малко дози в подходящи пластмасови съдове или торбички, които да ви стигат за едно готвене.

Замразеното кисело зеле трябва да е готово за употреба веднага след като са размрази.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати