Какво се прави след препиване?

Какво се прави след препиване?
Снимка: gotvach.bg

Човек и добре да се забавлява може да се случи да не прецени своите възможности и да се събуди с ужасен махмурлук на следващия ден. Колко тежки ще бъдат последиците ви от снощното препиване зависят от редица фактори, сред които физиологията ни, вида алкохол, с който сме злоупотребили, емоционалното ни състояние, докато пием и дори поетата храна.

Въпросът е какво да правим на следващия ден, когато конниците от армията на Чингиз Хан препускат с диви викове в главите ни.

На първо място трябва да се справим с най-страшните симптоми на преприването – гадене, обезводняване и отпадналост. Звучи банално, но най-доброто, което можете да нправите и да поемете много течности, най-вече вода.

Може да консумирате плодови сокове, обогатени с калций, разтворими витамини и др. Препоръчително е да не пиете кафе, което действа диуретично и допълнително ще засили обезводняването ви.

Въпреки гаденето, което най-вероятно ви мъчи откакто сте се събудили е добре да хапнете малко храна – крекери, препечени филийки или банани. Добър избор са бърканите яйца или кисело мляко с пшеничени трици, което ще помогне за детоксикацията на организма.

След това по възможност вземете хапчета против влудяващото главоболие и дразнещите киселини, завийте се през глава и се опитайте да поспите, защото почивката ще ви помогне в най-голяма степен да се справите с симптомите на препиване.

Класическа българска рецепта срещу махмурлук е традиционната ни шкембе чорба. Няма нищо по-хубаво след тежка вечер да хапнете едно шкембе с оцет, чесън и лют пипер. Бон Апети!

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати