Джиндижилът вдига или сваля кръвното?

Джиндижилът вдига или сваля кръвното?

Джинджифилът е сред екзотичните продукти, които се използват все по-често в кухнята. Той се използва като подправка за редица ястия.

Освен в кухнята, той се използва и като билка за лечение на доста заболявания. Най-често джинджифил се използва при проблеми със сърдечно-съдовата система и хипертонията.

Още от дълбока древност са познати полезните свойства на джинджифила. Корен от джинджифил се използва се при високо кръвно налягане, като натурално противовъзпалително и противовирусно средство, при висок холестерол, при онкологични заболявания. Джинджифилът действа антибактериално, антиоксидантно, тонизиращо, противопаразитно и укрепва имунитета.

Хипертонията е състояние, при което кръвното налягане на човека е високо. При повишено кръвно налягане може да се приема чай от джинджифил, който ще свали кръвното.

Свойството на джинджифила да понижава кръвното налягане се използва в алтернативната медицина от много години.

Трябва да се внимава много, когато се приемат едновременно лекарства за високо кръвно налягане и джинджифил. При тяхното едновременно приемане може да се свали рязко кръвното налягане. Затова преди да пристъпите към самолечение, винаги се консултирайте с вашия лекуващ лекар. При бременност трябва да се внимава с употребата на джинджифил.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати