Gotvach.bg»Съвети»Какво да правя с останалите белтъци?

Какво да правя с останалите белтъци?

Какво да правя с останалите белтъци?

Белтъците съдържат големи количества калий, натрий, магнезий и витамин В. Вярва се, че белтъкът е по-полезната част от яйцето. Доста хора консумират само тази част от яйцето.

Има доста рецепти, в които се използва само жълтъците от яйцето. При тези случаи се чудим какво да правим с останалите белтъци?

Белтъците се използват за направата на доста неща. С тях примерно може да си направите целувки, кокосови пастички, халва с белтъци и дори домашна чеснова майонеза от белтъци.

Ако не сте в настроение да готвите, останалите белтъци може да използвате за разкрасителни процедури. Белтъкът на яйцето се използва за направата на различни маски. С тях може да си направите различни маски за лице - почистваща маска, против бръчки, маска при разширени пори, за суха кожа, срещу черни точки, освежаваща маска, за стягане на кожата.

Белтъкът на яйцето има тонизиращо действие върху кожата. Също така неговата употреба върху кожата я прави по-мека.

С останалите белтъци може да приготвите е различни маски за коса. Белтъците са в основата на маски за мазна коса и подхранващи маски.

Това е само част от нещата, за които можете да използвате останалите белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати