Кифлички как се навиват?
Kako se uvijaju kiflice?
Gotvach.bg»Съвети»Кифлички как се навиват?

Кифлички как се навиват?

За любителите на сладки тестени изделия предлагам няколко начина за навиване на кифлички. Единият е малко по-сложен и с обяснение малко трудно ще се разбере, но имам снимки на тях се вижда крайният резултат.

Този начин е много по-ефектен и красив след изпичане.

От тестото си оформете еднакви топки, теглят се на кантарче. Всяка топка разточете на заоблен триъгълник като единия връх е по-остър. С длани леко навийте ръбчетата на дългите страни, обърнете обратно триъгълника, сложете плънка на късата част и навийте на кифличка, като острия връх оставяте отдолу, за да не се разтвори при печенето.

Така този вид кифлички стават със заоблени краища и са много красиви.

Другият начин на навиване на кифлички е като разточите обла кора и с нож за пица нарежете на 8 или повече части.

Това зависи колко големи стават триъгълниците и съответно кифличките. Всеки триъгълник навийте, като сложите плънка на късата част и навиете. Когато триъгълниците са по-дълги, е по-добре, защото кифличката се навива повече и няма опасност да излезе плънката при печене.

Третият начин е като оформите еднакви топки тесто и всяка разточите на триъгълник, слагате плънка, сладка или солена, и острия връх нарязвате на 3 места с нож за пица, като навиете кифличката прорезите остават отгоре и кифличките стават много интересни.

Четвъртият начин е пак по същия начин разточен заоблен триъгълник, но половината част без плънката се притиска с ролер за тесто които образува решетка и след като се навие кифличката става решетъчна.

Просто ви трябват въображение, сръчни ръце и много любов към това, което творите в кухнята.

Ако сте решили да правите кифлички, сайтът разполага с многобройни рецепти за такива, а именно:

- Козуначени Кифлички;

- Бутер Кифлички;

- Кифлички с Мармалад;

- Кифлички със Сирене;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати