gotvach.bg»Съвети»Как се готвят замразени броколи?

Как се готвят замразени броколи?

Как се готвят замразени броколи?

Броколите са кръстоцветни зеленчуци с високо съдържание на витамини, като витамин С, витамин А. В броколите се съдържа и съединение, наречено сулфорафан, което може да ви предпази от рак, според Държавния университет в Орегон.

Вкусният зелен зеленчук може и да не е сред най-любимите на децата, но е ароматен и лесен за приготвяне в свежо състояние.

Когато обаче не е налице във вашия супермаркет в определени периоди от годината, може да посетите витрините за замразени храни, където ще го намерите със сигурност.Замразените броколи са лесни за работа, евтини и изобилни.

Как да приготвим замразени броколи в няколко лесни стъпки:

Първо, изсипете вода в тенджера, достатъчно голяма, за да побере броколите. Ледените кристали, залепени за замразените зеленчуци, осигуряват известна влага, затова е необходима само малко вода. Използвайте 1/4 чаша вода за всяка чаша броколи. Добавете щипка сол.

Загрейте солената вода до завиране, преди да добавите замразените броколи в тенджерата.

Покрийте тенджерата, изключете котлона и оставете водата да изстине или да е леко топла.

Оставете броколите пет до осем минути след като водата е изстинала. Направете тест за нежност с вилица - зъбите на вилицата трябва да влизат в броколите без съпротивление.

Изцедете варени броколи в гевгир. Подправете зеленчуците с чесън, билки или поръсете с пармезан преди да сервирате.

Замразените броколи са толкова крехки и лесни за приготвяне, че не е нужно да ги размразявате преди да ги добавите към ястието. Те могат директно да бъдат добавяни към супи, запеканки или др. Препоръчваме ви да опитате нашите неустоими замразени броколи с топено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати